Nazorginstructies voor permanente make-up

Droog houden!

Het meest belangrijke na het zetten van permanente make-up is het droog houden van de behandelde plek. Dit gedurende 10 dagen.

Wenkbrauwen

Na de behandeling smeer je alleen de door mij meegegeven crème 2x per dag met een schoon wattenstaafje. Let op! Niet wrijven maar licht deppen. Verder smeer je niets op de behandelde huid.

Geen crèmes, geen water, geen make-up, geen lotion, geen potlood etc. Daarnaast mag je de eerste 4 weken ook geen gebruik maken van een sauna, zwembad of zonnebank. En mochten de wenkbrauwen gaan jeuken, niet krabben en geen velletjes eraf trekken.

Ogen

Een eyeliner zal meer vervagen dan bij wenkbrauwen, omdat het regelmatig vochtig is rondom de ogen. Eyeliner heeft na de behandeling oppervlakkig pigment, dit valt er na enkele dagen af. Na de nabehandeling zal de kleur echter langer blijven zitten, het kan zijn dat er nog een nabehandeling nodig is voor de eyeliner.

Als het gebied na de behandeling gezwollen is mag het thuis gekoeld worden met een icepack. Leg deze NOOIT op de blote huid.

Lippen

Drink de eerste 24 uur door een rietje, vermijd de eerste 12 uur warme dranken en zo min mogelijk contact met eten, make-up en kleding. Een infectie is snel veroorzaakt! Het zal even lastig zijn maar het is te doen. Vermijd ook pulken als de lippen vervellen en ook bijten en likken van de lippen. Ze mogen een paar keer per dag worden ingesmeerd met de nazorg crème en vaseline. Doe dit met een schoon wattenstaafje.

Heb je regelmatig een koortslip, dan adviseer ik om 7 dagen voor de behandeling te starten met het slikken van L-lysine. Ongeveer 7 dagen na de behandeling kan je hiermee stoppen. Als er na de behandeling toch een koortslip ontstaat, kan je smeren met Spirularin.

Het resultaat zal na genezing altijd lichter zijn als na de behandeling. De kleur neemt ongeveer 30/40% af. Na een week kan het lijken alsof er veel pigment verdwijnt, maak je dan geen zorgen. Na het herstellen van de huid komt het pigment weer terug. En na 6 weken volgt de nabehandeling.